<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%>
BDE, Blind ziende, Boekbespreking, Ring, sharon Cooper

Zonsondergang

Algemene Informatie

De site met wijsheden van de groten der aarde.

Citaten zijn altijd vertaald in het Nederlands, waarbij getracht is de essentie van het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Er zijn pagina's met allerlei verzamelde wijsheden, of die van een bepaald persoon zoals b.v. van Boeddha of Gandhi. Ook zijn er pagina's op onderwerp met uiteenlopende onderwerpen als liefde en management en de dood.

Tevens vind je op deze site informatie over speciale onderwerpen zoals filosofie, esoterie, reincarnatie en Bijna Dood Ervaringen (BDE). Verder zijn er Boekbesprekingen betreffende deze onderwerpen.

Lees ook eens een mooi verhaal zoals beschreven in Speciaal/levensles het zal je verrijken!

Nieuw:

Boekbespreking van "Daarna" door DR Bruce Greyson. Wat nabij-de-doodervaringen onthullen over het leven en ons bewustzijn.

 

Mooie levensles? lees dan eens;

Verhaal "een echte indiaan" in levensles

Meer weten over het Boeddhisme? lees dan

Goede vraag goed antwoord.

Op deze pagina vind je boekbesprekingen van boeken met een directe relatie tot de onderwerpen zoals besproken op deze site .

1. Autobiografie van een Yogi, Paramhansa Yogananda

2. Blind ziende,

3. De hemel op aarde

4. De keizer die flauw viel

5. De tunnel en het licht

6. Eindeloos bewustzijn, Pim van Lommel

7. Geleid door het licht

8. Gesprekken met God, Neale Donald Walsch

9. Paulo Coelho

10. Shanti Devi

11. Waar God woont , Dr. Melvin Morse

12. De Celestijnse Belofte, James Redfield

13. Over de dood en het leven daarna

14. Een blik in de eeuwigheid

 

 

 

 

 

 

Het leven is eeuwigdurend;
en de liefde is eeuwigdurend;
en de dood is slechts een horizon;
en een horizon is niets behalve de begrenzing van onze waarneming.

Rossiter W. Raymond 1840-1918

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekbespreking

Boek: Over de dood en het leven daarna

Schrijfster: Elisabeth Kubler-Ross

Subtitel: n.v.t.

De schrijfster Elisabeth Kubler-Ross wordt gezien als een van de autoriteiten op het gebied van onderzoek naar sterven en de dood. In haar leven van 1926 - 2004 werkte ze als arts en gaf ze les op de universiteit. Elisabeth introduceerde de hospitium beweging in de Verenigde Staten. Vele uren heeft ze gezeten aan het bed van stervende patienten. Middels haar ervaring en het onderzoek van haar team zijn een aantal belangrijke vaststellingen gedaan.

 

In dit makkelijk te lezen boekje van slechts 74 pagina's wordt in gegaan op de verschillende fasen van het sterven en wat daarna gebeurd. Dit wordt gedaan met duidelijke voorbeelden en is gebaseerd op langdurig onderzoek. De voorbeelden bevatten Bijna Dood Ervaringen (BDE's) als ook reacties zoals gegeven op een specifiek moment vlak voor het intreden van de dood welk door Elisabeth werd herkent. Het volgende gebeurde b. v. nadat een familie betrokken was bij een ongeluk;

 

 

Citaten:

Citaat:

Ik wist zeker dat niemand hun nog verteld had hoeveel en wie van de familie leden door het ongeluk waren omgekomen. Het was voor mij een fascinerende belevenis te horen dat ze altijd precies wisten wie van de anderen al overleden was. Ik zit naast ze, bekijk ze in alle stilte en soms houd ik hun hand vast, zodat ik direct merk wanneer ze onrustig worden. Kort voordat de dood intreedt, komt er vaak een vredige ernst over ze, wat altijd een belangrijke aanwijzing is. Op dat moment vraag ik hun of ze bereid en in staat zijn me te vertellen wat hun ervaringen van dat ogenblik zijn. En dan krijg ik dikwijls een soortgelijk antwoord als van dat jongetje dat tegen me zei: "Alles is nu in orde. Mamma en Peter wachten al op me." Ik wist toen al dat zijn moeder bij het ongeluk op slag gedood was, maar het feit dat ook zijn broer Peter was bezweken, had ik nog geen bericht gehad. Even later werd ik door het kinderziekenhuis opgebeld met de mededeling dat Peter tien minuten geleden was gestorven.

In al die jaren van onderzoek is het nooit voorgekomen dat een stervend kind in zijn laatste ogenblikken een familie lid noemde dat nog in leven was.

 

Dit korte boek is zeker het lezen waard en geeft een soort eindoverzicht met vele conclusies voorbeelden en byzondere momenten. Het boekje heeft niet voor niets inmiddels zijn 25 ste druk in het Nederlands! Lezen!

 

 

 

Waardering: ****

ISBN 978 90 263 2093 4 Datum Eerste druk 1985 gelezen 25e druk 2017

 

Waardering Classificatie
* of ** Deze boeken worden niet opgenomen in de index, omdat het boek niet interessant genoeg is.
*** Interessant boek. Het lezen waard!
**** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
***** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud. Voor ingewijden.

Zonsondergang

 

Wil je geïnspireerd worden? Lees dan korte verhalen in De wijze levensles.