<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%>
BDE Betty J Eadie, Geleid door het licht

Zonsondergang

Algemene Informatie

De site met wijsheden van de groten der aarde.

Citaten zijn altijd vertaald in het Nederlands, waarbij getracht is de essentie van het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Er zijn pagina's met allerlei verzamelde wijsheden, of die van een bepaald persoon zoals b.v. van Boeddha of Gandhi. Ook zijn er pagina's op onderwerp met uiteenlopende onderwerpen als liefde en management en de dood.

Tevens vind je op deze site informatie over speciale onderwerpen zoals filosofie, esoterie, reincarnatie en Bijna Dood Ervaringen (BDE). Verder zijn er Boekbesprekingen betreffende deze onderwerpen.

Lees ook eens een mooi verhaal zoals beschreven in Speciaal/levensles het zal je verrijken!

Nieuw:

Boekbespreking van "Daarna" door DR Bruce Greyson. Wat nabij-de-doodervaringen onthullen over het leven en ons bewustzijn.

 

Mooie levensles? lees dan eens;

Verhaal "een echte indiaan" in levensles

Meer weten over het Boeddhisme? lees dan

Goede vraag goed antwoord.

Op deze pagina vind je boekbesprekingen van boeken met een directe relatie tot de onderwerpen zoals besproken op deze site .

. Autobiografie van een Yogi, Paramhansa Yogananda

2. Blind ziende,

3. De hemel op aarde

4. De keizer die flauw viel

5. De tunnel en het licht

6. Eindeloos bewustzijn, Pim van Lommel

7. Geleid door het licht

8. Gesprekken met God, Neale Donald Walsch

9. Paulo Coelho

10. Shanti Devi

11. Waar God woont , Dr. Melvin Morse

12. De Celestijnse Belofte, James Redfield

13. Over de dood en het leven daarna

14. Een blik in de eeuwigheid

 

 

Tunnel en het licht BDE

De tunnel van licht.

1

 

 

 

 

Het leven is eeuwigdurend;
en de liefde is eeuwigdurend;
en de dood is slechts een horizon;
en een horizon is niets behalve de begrenzing van onze waarneming.

Rossiter W. Raymond 1840-1918

 

 

 

 

 

 

 

Boekbespreking

Boek: Geleid door het licht

Originele titel: Embraced by the light

Schrijfster: Betty J. Eadie

Subtitel: Zij overleed en kwam weer tot leven. De unieke getuigenis van een Bijna Dood Ervaring.

 

Het verhaal van de korte dood of bijna dood ervaring van Betty J. Eadie is een mooi voorbeeld van een BDE. Het bevat veel van de door Moody beschreven elementen. Wat vooral mooi is, is dat dit boek de angst voor de dood weg neemt doordat alles met zoveel liefde wordt beschreven. Behalve dat vele elementen van een BDE worden beschreven wordt ook een mooi kijkje gegeven in de wereld der geesten. Een aantal karakteristieke elementen zijn de tunnel van het Licht en de ontmoeting met een grote geest, in dit geval Christus.

 

Op 31 jarige leeftijd heeft Betty J. Eadie een aangrijpende ervaring. Ze overlijdt in haar ziekenhuisbed. De medische wetenschap staat voor een raadsel wanner Betty enige uren later toch weer ontwaakt. In dit boek staat haar ervaring beschreven.

 

 

Citaten:

Citaat 1:

In de verte zag ik een stipje licht. De zwarte massa om me heen begon de vorm aan te nemen van een tunnel, en ik voelde dat ik er met een nog grotere snelheid er doorheen schoot, in de richting van het licht. Ik voelde me er instinctief door aangetrokken, al besefte ik weer dat anderen dat misschien niet waren. Toen ik dichterbij kwam, zag ik de gestalte van een man er in staan. Aan alle kanten om hem heen straalde het licht. Toen ik het licht naderde werd het feller, feller dan ik kan beschrijven, veel feller dan de zon- en ik wist dat geen aardse ogen in hun natuurlijke toestand naar dit licht konden kijken zonder beschadigd te worden. Alleen geestelijke ogen konden het verdragen en op waarde schatten. Toen ik nog dichterbij kwam . . .

 

Een aantal andere mooie elementen welke je vaker tegen komt bij dit soort ervaringen zijn:

 

Citaat 2:

Ik zag dat we aan veel wetten onderworpen waren - geestelijk, fysieke en universele wetten en dat we van de meeste slechts een vaag idee hebben. ... Ik zag dat elke geest zijn lichaam in eigendom krijgt. Terwijl we als sterveling leven moet onze geest het lichaam controleren, de lusten en hartstochten bedwingen. Alles wat de geest uitgaat wordt gemanifesteerd in het vlees, maar het vlees en de attributen van het vlees kunnen de geest niet binnendringen tegen de wil van de geest. Om zo perfect te worden als een sterveling maar kan worden, moeten we het verstand, het lichaam en de geest in harmonie brengen. Om perfect te worden in de geest, moeten christelijke liefde en rechtschapenheid aan die harmonie toevoegen.

 

Een aantal andere vaker gehoorde elementen zijn terug te vinden in het volgende citaat. Hierin zijn duidelik te herkennen:

 

Citaat 3:

Terwijl ik gevangen lag in het lichaam, verschenen mijn drie oude vrienden weer naast mijn bed. Mijn geliefde monniken, mijn dienende geesten, waren gekomen om me te troosten.Ik voelde me zo verschrikkelijk zwak dat ik hen niet kon begroeten zoals ik wilde. Ze waren mijn laatste band met de schoonheid en zuiverheid van de wereld der geesten die ik had bezocht en ik wilde met heel mijn hart naar hen uitreiken en hen danken voor hun lieve en eeuwige vriendschap. Ik wilde nog een keer zeggen ik hou van jullie. Maar ik kon slechts naar hen staren met ogen vol tranen en hopen dat ze het begrepen. Woorden waren niet nodig; ze begrepen alles. ... Een paar kostbare seconden lang keken we in elkaars ogen en communiceerden van hart tot hart. ..

 

Al met al een boek om velen aan te raden!

 

Verder verschenen van deze schrijfster o.a. "De kracht van pure liefde" en "Het ontwakende hart".

 

 

Waardering: ****

ISBN 90-229-8197-5 Datum 1992

 

Waardering Classificatie
* of ** Deze boeken worden niet opgenomen in de index, omdat het boek niet interessant genoeg is.
*** Interessant boek. Het lezen waard!
**** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
***** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud. Voor ingewijden.

Zonsondergang

 

Wil je geïnspireerd worden? Lees dan korte verhalen in De wijze levensles.