<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%>
Paulo Coelho - Boekbespreking

Zonsondergang

Algemene Informatie

De site met wijsheden van de groten der aarde.

Citaten zijn altijd vertaald in het Nederlands, waarbij getracht is de essentie van het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Er zijn pagina's met allerlei verzamelde wijsheden, of die van een bepaald persoon zoals b.v. van Boeddha of Gandhi. Ook zijn er pagina's op onderwerp met uiteenlopende onderwerpen als liefde en management en de dood.

Tevens vind je op deze site informatie over speciale onderwerpen zoals filosofie, esoterie, reincarnatie en Bijna Dood Ervaringen (BDE). Verder zijn er Boekbesprekingen betreffende deze onderwerpen.

Lees ook eens een mooi verhaal zoals beschreven in Speciaal/levensles het zal je verrijken!

Nieuw:

Boekbespreking van "Daarna" door DR Bruce Greyson. Wat nabij-de-doodervaringen onthullen over het leven en ons bewustzijn.

 

Mooie levensles? lees dan eens;

Verhaal "een echte indiaan" in levensles

Meer weten over het Boeddhisme? lees dan

Goede vraag goed antwoord.

Op deze pagina vind je boekbesprekingen van boeken met een directe relatie tot de onderwerpen zoals besproken op deze site .

1. Autobiografie van een Yogi, Paramhansa Yogananda

2. Blind ziende,

3. De hemel op aarde

4. De keizer die flauw viel

5. De tunnel en het licht

6. Eindeloos bewustzijn, Pim van Lommel

7. Geleid door het licht

8. Gesprekken met God, Neale Donald Walsch

9. Paulo Coelho

10. Shanti Devi

11. Waar God woont , Dr. Melvin Morse

12. De Celestijnse Belofte, James Redfield

13. Over de dood en het leven daarna

14. Een blik in de eeuwigheid

Paulo Coelho

De schrijver: Paulo Coelho

 

 

Het leven is eeuwigdurend;
en de liefde is eeuwigdurend;
en de dood is slechts een horizon;
en een horizon is niets behalve de begrenzing van onze waarneming.

Rossiter W. Raymond 1840-1918

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekbespreking

Boeken: De Alchemist & Als een rivier.

Schrijver: Paulo Coelho

Subtitel:

 

 

Paulo Coelho.

 

In tegenstelling tot waar ik normaal begin met de boekbeschrijving wil ik hier eerst enige woorden wijden aan de schrijver "Paulo Coelho". Al op vijftien jarige leeftijd wist hij dat hij schrijver wilde worden en observeerde wat de grote schrijvers deden. toch duurde het lang voor hij zijn grote doorbraak bereikte, maar dat observeren is en blijft zijn kracht. Hij kijkt naar detail en overdenkt de dingen. Ziet grote verbanden ook in de details van het leven. Heeft gevoel voor die dingen die in het leven van waarde zijn en legt ook die verhalen en sagen vast die hij weer hoort en waarvan hij de grote waarde inziet. Dat alles doet hij in zo'n fijne stijl dat het een plezier is om zijn boeken op te pakken en mee te drijven op zijn mooie wereld. Die wereld is gelukkig meer dan alleen dat gene wat de sobere waarnemer ziet. Hij staat open voor de mystiek die het leven te bieden heeft. Durf te leven, ga je droom achter na, ontwikkel jezelf, geniet van de natuur en kijk er ook eens naar vauit een ander perspectief zijn boodschappen welke in zijn boeken verwerkt zijn.

 

Voor ik wist wie Paulo Coelho is waren er verhalen op o. a. internet welke me byzonder inspireren. Verhalen die doorverteld moeten worden omdat het deze levenslessen zijn welke we zo nodig hebben om onze normen en waarden te leren vinden. Een van deze verhalen "Het potlood" bleek achteraf afkomstig uit "als een rivier" van Paulo Coelho. De referentie is inmiddels toegevoegd.

De Alchemist:

De Alchemist is meer dan het verhaal van een schaapherder die achter zijn droom van een verborgen schat aangaat en in de reis naar deze droom onder andere de alchemist tegen komt met grote spirituele wijsheid, een verhaal om vertrouwen te hebben in wat het leven te bieden heeft, om je levens doel te vinden en dit als een droom achter na te gaan. Het is dan ook niet het verhaal zelf, alswel de verborgen boodschap die inspireert en het boek het lezen waart maakt.

 

Citaat 1:

Uit contact met "de oude man (koning van Salem)"

Wie je ook bent of wat je ook doet, als je echt iets wilt komt dat doordat die wens ontstaan is in de ziel van het heelal. Dat is jouw missie hier op aarde.. .... De ziel van de wereld wordt gevoed door het geluk van de mensen. Of door verdriet, afgunst, jaloezie. Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.

 

Citaat 2:

uit contact met kameeldrijver:

... er was niets aan te doen. Het land werd onbruikbaar en ik moest een andere broodwinning zoeken. Nu ben ik kameeldrijver. Maar toen begreep ik Allah's woord: Laat niemand het onbekende vrezen, want iedereen kan alles wat hij wil en nodig heeft veroveren.

Als een rivier.

In als een rivier zijn de vele kleine stukjes samen gebracht welke Paulo Coelho geschreven heeft voor kranten en bladen. Hij toont zich hierin als een groot observator. Hij herkent wat schitterent is in het leven en geeft dat door aan zijn lezers. Of dat nu een unieke eigen gedachte is, een eigen observatie, een citaat van een van de grote denkers der aarde of een verhaal dat hem vertelt wordt. Hij heeft oog en oor voor wat waard is om verteld te worden. Dat maakt dat je telkens weer het volgede verhaaltje van twee of drie bladzijden wil lezen om weer met een mooie gedachte te worden meegevoerd.

 

De gekozen citaten zijn uit "je blijven openstellen voor de liefde"

Citaat 1:

Niet de tijd verandert de mens, niet de kracht van de wil verandert de mens. De liefde wel, zegt Henry Drummond.

Citaat 2:

Verhaal van een lezer:

Een roos droomde nachten lang over de bijen die maar niet kwamen. Ze droomde en droomde, en in die lange nachten stelde ze zich een hemel voor waar duizenden bijen vlogen die op haar blaadjes landenen haar heel teder kusten. Op die manier hield ze het telkens vol tot de volgende dag, als ze bij het eerste licht van de zon haar bloem weer opende. Op zekere dag vroeg de maan, die wist van de eenzaamheid van de roos: "Ben je het wachten niet moe?" Misschien maar ik mag het niet opgeven. "Waarom niet?" Omdat ik verwelk als ik niet open ga.

Op momenten waarop de eenzaamheid al onze schoonheid lijkt te verpletteren, is er maar één manier om ons daartegen te verzetten: ons blijven openstellen.

 

Note: niet voor niets een van de meest verkochte schrijvers!

 

Waardering: ***

 

ISBN 978 90 295 0898 8 NUR 302 Datum 1994 -gelezen druk 58, 2008

ISBN 978 90 295 6615 5 /NUR 300 Datum 2006 gelezen druk 4, 2008

 

Waardering Classificatie
* of ** Deze boeken worden niet opgenomen in de index, omdat het boek niet interessant genoeg is.
*** Interessant boek. Het lezen waard!
**** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
***** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud. Voor ingewijden.

Zonsondergang

 

Wil je geïnspireerd worden? Lees dan korte verhalen in De wijze levensles.